Monday, June 17, 2019
Home / Features  / Interviu Harlequin_Jack, piesă în EXCLUSIVITATE

Interviu Harlequin_Jack, piesă în EXCLUSIVITATE

Harlequin_Jack intra în scena muzicală din România cu piesa ”Investigate” undeva în martie 2014. Un grup de patru băieți cu influențe diferite din zone aproape complet diferite muzical vorbind. Electronica, rock, heavy metal și indie,

Harlequin_Jack intra în scena muzicală din România cu piesa ”Investigate” undeva în martie 2014. Un grup de patru băieți cu influențe diferite din zone aproape complet diferite muzical vorbind. Electronica, rock, heavy metal și indie, patru porțiuni și patru caractere: Alex, Claudiu, Lazăr și Narcis. Ordinea nu contează dar felul în care cariera trupei Harlequin_Jack s-a autopropulsat se datorează în primul rând pasiunii celor patru pentru muzică.

 

Prima dată i-am văzut live la un festival de cultură urbană din București, asta se întâmpla tot în 2014 iar de atunci au luat amploare fiind prezenți din săptămână în săptămână pe alte și alte scene. Cum era firesc perseverența în ceva ce faci cu pasiune duce la rezultate. Iar primul rezultat concret pentru Harlequin_Jack a fost albumul prim ”Murder Party”

 

De pe primul album personal mi-au atras atenția trei piese. În primul rând ”Vitamins” pentru promiscuitatea drum roll-ului și jocul interesant pe bass.

Pe locul doi ar fi piesa ”Maria” iar pe trei ”Royal Flush”. În 2016 Harlequin_Jack se pregătesc să serbeze trei ani de existență iar cu ocazia asta vin cu album nou.

 

I-am vizitat la sala de repetiție și după ceva discuții am obținut și exclusivitatea lor pentru prima piesa de pe cel de-al doilea album. Este vorba despre track-ul ”Cyborg” pe care noi îl bănuim ca primul single ce urmează să fie extras de pe materialul discografic.

 

 

Cât despre planuri de viitor și ce mai face trupa în ultima vreme:

 

cooltivator: Harlequin_Jack a intrat în atenția publicului muzical din România după lansarea primului album ”Murder Party”. Care a fost reacția publicului și a pieței după acest prim material discografic?

 

Narcis: Nu știu dacă lansarea albumului a contribuit în primul rând la prezența noastră pe destul de multe scene în ultimul an. Review-urile au fost foarte bune, chiar nu am avut niciunul negativ. A fost albumul anului la Cooperativa Urbană și asta ne-a încurajat foarte mult.

 

Ambele tiraje ale albumului au fost vândute iar asta nu poate decât să ne bucure, nu? Am crezut inițial că treaba asta cu albumul avea să ne ajute mai mult din punct de vedere financiar dar treaba nu a stat chiar așa. Momentan am pus albumul pe internet liber la descărcare pentru ca toată lumea să-l poată asculta.

 

Alex: Albumul este un fel de carte de vizită pentru trupă iar eu îl consider totuși un fel de sistem de propulsie bun pentru Harlequin_Jack.

 

Lazăr: Cred că sunt de părere cu Alex. A fost o bună carte de vizită. Trupa era nouă pe piață . Lumea nu mai auzise genul de muzică pe care-l facem noi.

 

cooltivator: Ce face Harlequin_Jack în următoarea perioadă? Urmează album nou sau un EP?

 

Narcis: Albumul cu numărul doi am urma să-l scoatem undeva prin toamnă. Nu ne-am decis dacă o să fie un dublu EP sau album efectiv. La primul album am făcut o greșeală pentru că ne-am grăbit să-l lansăm în sensul în care putea să sune mult mai bine iar aici este vina mea. Dar de data aceasta am zis că luăm piesă cu piesă și procedăm altfel. Ca și dată de lansare ne gândim la 26 noiembrie deoarece atunci Harlequin_Jack face trei ani de existență.

 

cooltivator: Pentru albumul nou ce promite Harlequin_Jack ca și sound? Vor fi elemente noi pe material?

 

Narcis: Ca și sound ne-am propus să îmbunătățim și să aducem lucruri noi la fiecare album de acum încolo. Pentru materialul nou am experimentat un pic cu latura aceasta electronică mult mai mult comparativ cu primul album. Cu toate acestea, am păstrat și latura rock dar introducem și părți electronice pe piese. Dacă primul album era un soi de horror story cu Dracula cel de-al doilea ar urma să fie un horror story cu extraterești și cyborgs.

 

cooltivator: Știm despre piesa ”Cyborg” și compoziția ușor mai electronică a piesei. Track-ul respectiv a fost punctul de plecare către introducerea elementelor electronice în noul material?

 

Narcis: Piesa ”Cyborg” este cumva piesa care face pragul către electronic. Albumul cel nou ar urma să aibă două părți. Tocmai de asta ne gândeam să-l eliberăm în două părți. Una care este full electronic și cea de-a doua care conține și elemente de rock. Dar cumva ”Cyborg” este puntea între cele două părți și ar urma să fie primul single extras de pe album.

 

cooltivator: Fanii voștri vor fi nevoiți aă aștepte albumul în întregime sau eliberați mai întâi un single sau două?

 

Narcis: Nu. Am decis să scoatem mai întâi un single sau două până la album iar după aceea lansarea integrală.

 

Claudiu: Ne dorim ca single-urile să aibă și videoclip, fiecare dintre ele pentru a fi puse în evidență mult mai bine.

 

Narcis: Din punct de vedere al clipurilor ideal ne-am dori trei dar asta rămâne de văzut. Știm sigur că vor fi cel puțin două videoclipurile pentru single-uri. Oricum, insistăm ca la acest album să producem mai multe clipuri.

 

cooltivator: Albumul cel nou presupune colaborări cu artiști din diverse genuri sau stiluri muzicale?

 

Narcis: Momentan nu avem colaborări cu artiști externi pentru materialul nou dar am vrea să luăm în calcul această posibilitate. Acum lucrăm la un single care nu va fi pe album. Este vorba despre o colaborare cu Vicențiu de la The Speakers. Piesa respectivă este foarte rock n roll și nu credem că s-ar potrivi pentru album. Vom face o campanie mai specială pentru piesa respectivă dar nu vă pot spune prea multe.

 

cooltivator: Pentru viitorul album ați lua în calcul eliberarea materialului și pe vinil?

 

Narics: S-au mai făcut și la noi albume pe vinil însă noi încă nu avem piață de albume pe vinil. Din rațiuni financiare nu credem că ar fi o mișcare bună. Publicul abia mai cumpără CD-uri deoarece preferă conținutul muzical online. Poate doar oamenii ce lucrează ca DJ sau colecționarii ar putea fi un public țintă însă ar fi o categorie restrânsă.

 

Lazăr: Cu alte cuvinte varianta unui album pe vinil nu ar face nicio diferență pentru Harlequin_Jack.

 

Claudiu: Publicul din România nu cumpără Cd-uri în mod special, asta chiar dacă iubesc respectivul artist. Abia plătesc biletele la concerte. O piață de vinil în România ar fi rezervată exclusiv colecționarilor dar asta înseamnă prea puțin aport pentru formație.

 

Please follow and like us:
0

admin@cooltivator.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT

;