Monday, July 22, 2019
Home / Band of the Week  / The Last Shadow Puppets

The Last Shadow Puppets

Săptămâna aceasta la capitolul ”Artistul Săptămânii” ne-am dus cu gândul la Anglia și felul în care țara asta continuă să dea artiști foarte buni în mai multe genuri muzicale. Pentru că anul acesta au revenit

Săptămâna aceasta la capitolul ”Artistul Săptămânii” ne-am dus cu gândul la Anglia și felul în care țara asta continuă să dea artiști foarte buni în mai multe genuri muzicale. Pentru că anul acesta au revenit în actualitate ne-am oprit la The Last Shadow Puppets pentru carisma muzicii lor și felul în care reușesc să câștige relevanță.

 

The Last Shadow Puppets e categorisit drept un supergrup dar noi îl vedem mai mult ca pe un band conceptual cu surse de inspirație și membri suficient de talentați încât să producă muzică foarte bună. The Last Shadow Puppets înseamnă Alex Turner de la Arctic Monkeys, Miles Keane de la The Rascals și James Ford de la Simian Mobile Disco.

 

Povestea formației începe prin 2007 atunci când Turner și Kane se împrietenesc prin James Ford. Încep să scrie piese împreună iar cu ajutorul lui Ford la tobe și talentul său de producător The Last Shadow Puppets începe să se contureze.

 

Primul lor album se numește ” The Age of the Understatement” și a avut parte de un debut mai mult decât bun în topurile din Marea Britanie, Australia, Belgia, Danemarca, Franța sau Irlanda. Asta se întâmpla în 2008 dar după etapa primului album proiect a intrat într-un moment de pauză.

 

A durat până în 2016 ca The Last Shadow Puppets să renască și să revină cu un noul album numit ” Everything You’ve Come to Expect”. Materialul o are pe copertă pe Tina Turner dansând.

 

Albumul conține 11 piese iar de pe material au fost extrase patru single-uri. Preponderent de promovare s-au bucurat ”Bad Habbits” și ”Aviation”, ulterior melodia care poartă același nume ca și albumul fiind intens promovată împreună cu clip oficial.

Despre ultimul album scos Alex Turner susține că este un material gândit sută la sută împreună cu Miles Kane, cei doi folosind ca și inspirație pe Isaac Hayes și The Style Council. Ca și stil ” Everything You’ve Come to Expect” se poate poziția în baroc-pop cu influențe de indie și rock alternativ. Dar de partea asta a mixajului de stiluri James Ford s-a ocupat integral de producție și imaginație.

Review-urile primite se specialiști pentru albumul The Last Shadow Puppets sunt preponderent bune însă nu la fel de bune ca materialul de debut al formației. De fapt, albumul a primit un punctaj maxim de 70 la sută agreabil din 100 de puncte alocate.

Pentru următoarea perioadă The Last Shadow Puppets merge intens pe promovarea materialului și asta se poate vedea și în festivalurile sau show-urile la care participă. În mass-media ei sunt bine promovați iar pentru viitor rămâne de văzut dacă supergrupul britanic urcă sau coboară în preferințe.

Please follow and like us:
0

admin@cooltivator.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT

;