Monday, July 22, 2019
Home / Features  / Piesă în EXCLUSIVITATE: OMELETTE – ”LUNA”

Piesă în EXCLUSIVITATE: OMELETTE – ”LUNA”

Direct din studio. Stilurile muzicale din România sunt predefinite iar publicul consumator de artiști autohtoni este oarecum îndreptat către trei mari categorii de muzică. Diversitatea muzicală de pe scena locală există însă dar este împinsă sub preșul

Direct din studio.

Stilurile muzicale din România sunt predefinite iar publicul consumator de artiști autohtoni este oarecum îndreptat către trei mari categorii de muzică. Diversitatea muzicală de pe scena locală există însă dar este împinsă sub preșul band-urilor undergrund iar rareori vreun artist român scoate capul în piață cu ceva nou ca și stil ori abordare.

 

Omelette este un exemplu bun de diversitate și lucruri experimentale. Band-ul românesc este printre puținele trupe din țară care abordează stilurile synthpop și synth-punk cu puternice influențe din anii 80’ și un ambalaj grafic de prezentare rareori întâlnit în România. În primul rând Omelette înseamnă un mixaj, un amalgam și o diversitate echilibrată susținută de: Alin Zăbăruțeanu, Vali Chincișan și Dez. Cu acordul lor am dat cu prezența în studioul lor de înregistrări care le servește ca și sală de repetiții. Din diverse întrebări am încercat să disecăm omleta și să aflăm de fapt rețeta care a scos Omelette destul de mult în lume în ultima vreme.

 

 

Band-ul românesc ia amploare pe măsură ce bifează festivaluri locale în diverse orașe. În următoarea perioadă vor împărți scena Spellground cu nume imense precum: Editors sau Biffy Clyro.

 

Pentru că au fost extrem de deschiși și ne-au primit în bucătăria lor Omelette ne-a făcut un cadou: piesa ”Luna” în exclusivitate pe care o poți asculta mai jos.

 

 

De când există Omelette și de unde a plecat ideea formării acestui grup?

 

Alin Zăbrăuțeanu: Grupul există din aprilie 2015 iar prima piesă Omelette a fost lansată tot în vara aceluiași an. Este vorba despre piesa ”With a Rose With a Fire” și a fost un track de test să zicem pentru că proiectul Omelette inițial a început ca un lucru de fun, un lucru de pauză de la fostul nostru proiect Jazzadezz care era un pic mai liniștit, un mic mai docil ca și formație. Ne-am propus inițial să facem lumea să danseze și să se bucure.

 

În Omelette ați venit cu influențe din fostul proiect Jazzadezz sau din alte proiecte în care ați mai fost implicați?

 

Dez: Cred că da. Alin a fost într-o suită de alte band-uri care abordau stilul de mișcare și dans continu. Eu am mai cântat în alte formații ceva mai antrenante, am cântat și cu Artanu dar avem influențe și din Jazzadezz sigur că da. Nu sunt foarte evidente însă ele sunt acolo.

 

Stilul pe care Omelette îl abordează nu este foarte întâlnit în industria muzicală din România. Unde considerați voi că vă încadrați?

 

Omelette insert 1

Alin Zăbrăuțeanu: Da, putem spune că noi picăm bine pe stilul synthpop/synth punk și din câte cunosc și eu nu sunt alte proiecte care să se afunde în această latură a muzicii precum o face Omelette. Pe lângă faptul că nu se face acest stil la noi avem exemple și din anii 80 ai României când nici atunci nu a prins foarte bine la public.

 

Cum stă Omelette la capitolul muzică? Câte piese și câte clipuri are formația și ce are de gând să facă până la finalul anului?

 

Alin Zăbrăuțeanu: Avem momentan patru piese și patru clipuri. Momentan nu avem de gând să scoatem un întreg material discografic și ne concentrăm pe single-uri. Conceptul trupei este să meargă și mână în mână cu vizualurile oferite.

 

Dez: În general ne place să scoatem o piesă și un videoclip .. sau mai mult sau mai puțin clip pentru că încercăm să punem accent pe felul de vizual pe care-l avem acum la piesele deja existente. Oricum în funcție de fiecare piesă decidem ce facem la capitolul vizual. Le luăm pe rând și decidem.

 

Cum reacționează publicul din România la stilul vostru muzical după cele patru piese scoase?

 

Omelette insert 2

 

Dez: Publicul reacționează foarte bine, chiar mai bine decât ne așteptam iar vibeul pe care-l primit este unul foarte bun. Sper să nu sune tendențios dar cred că a fost așteptat de ceva vreme un proiect vesel. Spun asta pentru că la noi în România proiectele muzicale sunt predominant destul de dark sau triste. Atunci noi am vrut să facem ceva light, ceva destul de in your face, nu sofisticat din punct de vedere melodic, ușor de reținut piesele. Aș putea să consider că am făcut în așa fel încât piesele să sune și ușor comerciale dar și ok din punct de vedere muzical.

Care este punctul de plecare pentru vizualurile pe care Omelette le produce?

 

Dez: Vali Chincișan se inspiră foarte mult din grafica anilor 80 și din faptul că Omelette ca și concept este încorporarea multor elemente care nu au o neapărată legătura unele cu celelalte.

 

Alin Zăbrăuțeanu: E un fel de suprarealism pe față.

 

Dez: Da, este suprarealism in your face, e amuzant. De multe ori ne întreabă lumea ce am fumat de producem asemenea vizualuri.

 

Dacă pe viitor veți scoate un album luați în calcul și o variantă de vinil pentru material?

 

Dez: Eu sincer nu-i văd sensul.

 

Alin Zăbrăuțeanu: Pe genul acesta de muzică eu aș lua în calcul o variantă de vinil a unui viitor material discografic. Genul acesta de muzică poate intra cu ușurință în posesia unui DJ pentru un set mai extins.Se practică folosirea vinilurilor pentru DJ iar acest lucru m-ar bucura. Există și label-uri care au început să meargă către producți de viniluri. Să fim serioși, până la urmă și CD-urile astăzi sunt cumpărate pentru a fi ascultate doar în mașină. Pe când vinilul poate fi o soluție ca un produs finit, palpabil iar mie mi se pare o soluție foarte bună.

 

În momentul de față Omelette este band independent. Vedeți pe viitor și o colaborare cu o casă de discuri?

 

Dez: Da, de ce nu? Nu o să negăm chestia asta. Sperăm să ajungem în viitor și la o casă de discuri pentru că îți oferă o piață de distibuție foarte bună.

 

Alin Zăbrăuțeanu: Păi, noi am vrea lucrul acesta în primul rând pentru facilitățile de distribuție a muzicii. Ar fi un plus mare pentru noi. Cu toate acestea, este un plus și mai mare faptul că noi facem lucrurile in door pentru Omelette iar asta ne permite să lucrăm la piese până în momentul în care o considerăm perfectă.

 

Omelette insert 3

Unde vă pot vedea fanii voștri în următoarea perioadă?

 

Dez: Următorul nostru gig va fi la Etnorama într-un weekend de la jumătatea lui iulie, după care mergem la Waha Festival, apoi în august mergem la Spellground iar pe toamnă ne întoarcem în Control Club.

Please follow and like us:
0

admin@cooltivator.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT

;